Onze nieuwe tuinset

Zondag 29 mei

Zoals gebruikelijk weer lekker op tijd wakker, 7 uur zonder de wekker te zetten. Buiten ziet het er nog knap bewolkt uit, dat is de laatste dagen steeds het geval. Pas tegen de klok van 11 uur komt de zon door en wordt het echt lekker. Voordat ik beneden in de keuken een pot koffie ga zetten eerst even Skypen met Brigitte. In Nederland is het middag dus dat komt prima uit.

Vandaag eigenlijk de laatste vrije dag omdat we op maandag, ondanks Memorial Day, gewoon gaan werken. Vandaag in die zin een belangrijke dag dat ik samen met Dirk op jacht ga naar een tuinset. In de folder van Walmart een eenvoudig setje gezien, compleet met parasol, tafel en 4 stoelen. Het blijkt toch niet zo eenvoudig omdat niet iedere Walmart hetzelfde, uitgebreide assortiment heeft. Uiteindelijk slagen we aan het einde van de middag bij een Walmart vestiging in Oxnard. Over de kleur zijn we het snel eens, een beetje bruinachtig. Afrekenen en inladen dus. Weegt wel behoorlijk wat zo’n complete set en knap dat de chinezen dat allemaal in 1 doos gepropt krijgen. Dirk en ik hebben elkaar beloofd dat als de set helemaal gemonteerd is we een biertje gaan drinken op de nieuwe set. Moeten we natuurlijk wel bier in huis hebben, dus na het inladen van de tuinset ook maar even boodschappen gehaald bij Walmart. Rond de klok van 4 zijn we terug op de Roadrunner en beginnen direct met de montage. Gelukkig had ik zelf een schroevendraaier meegenomen uit Nederland want die zat nou net niet in het meegeleverde installatiesetje. Na een korte bestudering van de handleiding hebben we de tafel uiteindelijk in een half uurtje in elkaar zitten. YES! Tijd om een biertje (Budweiser) open te trekken. tuinsetAls twee kleine kinderen genieten we van de zon en het biertje en om het compleet te maken ook nog met Pringles en Dorito’s.

Henry en zijn vrouw zijn de hele dag op excursie maar hebben beloofd om ‘s-avonds te koken. Om een uur of vijf zijn ze terug en starten direct in de keuken met de voorbereidingen voor het eten. Wijn hadden Dirk en ik al koud gezet, gaat dus allemaal goed komen. In recordtijd hebben Henry en Betine een heerlijk maaltijd bereid en met zijn vieren eten we heerlijk buiten op onze nieuwe tuinset. Diner nieuwe tuinsetDe dag kan niet meer stuk 😉