California week 32

Zondag 7 augustus

Een heerlijke rustige dag die compleet bewolkt begint, dat ziet er niet echt lekker uit. Gelukkig klaart het weer rond 11 uur op en begint de zon uitbundig te schijnen. Ik heb vanmiddag afgesproken om te gaan kijken bij het kanoën van Nick en zijn familie in Channel Islands. Op het moment dat ik arriveer zijn zij al een minuut of 10 vertrokken maar gelukkig weet ik de route die ze gaan doen, dus ik kan ze onderweg vanaf de brug aanmoedigen. In tegenstelling tot Thousand Oaks is het hier helemaal bewolkt, niet echt lekker.

WP_20160807_14_51_08_Rich WP_20160807_15_04_08_Rich

Ze hebben ook twee kleinkinderen bij zich die prinsheerlijk voor in de kano zitten. Ik bereken dat ze ongeveer een half uurtje nodig hebben om weer bij het verhuurbedrijf aan te komen maar dat loopt toch behoorlijk uit. Na ongeveer een uurtje staan ze uiteindelijk weer veilig op de kant en gaan we op naar de donuts zaak om voor de kids een donuts te kopen. We rijden met zijn allen naar de andere kant van de haven om daar gezellig iets te drinken en een eenvoudige snack te nuttigen. Er staat een bandje te spelen op het terras van Waterside en het zonnetje komt gelukkig weer tevoorschijn. Al met al een hele gezellige middag.  

 

Maandag 8 augustus

Zoals gebruikelijk het gewone ritueel, wekker om 6 uur, douchen, koffie en op naar kantoor. Al heel vroeg, halfacht, contact met de ICT afdeling in Nederland. Ze willen op afstand een computer configureren en ik help ze even door toegang tot de computer te verlenen. Het lukt niet om alles in 1 keer af te krijgen, morgen weer een nieuwe kans.

Per email komt er een vraag van een klant waar ik geen antwoord op weet omdat het over klimaatachtige zaken gaat. Ik stuur de vraag door naar Nederland.

Verder het grootste gedeelte van de dag bezig geweest om een klein stukje maatwerk te maken voor een klant. Tot mijn grote verrassing blijft mijn ontwikkelomgeving het gewoon doen terwijl ik daar vorige week nogal problemen mee had. Er komt ook een mailtje binnen van de makelaar met een mogelijk huis. Het huis zelf ziet er best behoorlijk uit van binnen, echter geen tuin maar een betonnen plaatsje van 1 bij 2 meter. Niet echt handig met drie honden.

Verder een rustige dag en rond halfvijf rij ik richting huis.

 WP_20160810_20_16_25_Rich

Dinsdag 9 augustus

Om 7:15 weer aanwezig op de zaak, maar het verder configureren van de computer op afstand door de ICT afdeling kan niet doorgaan. Collega John is in de nacht van maandag op dinsdag vader geworden en dan heb je hele andere dingen aan je hoofd als computers configureren. Ik ga lekker verder met mijn maatwerk oplossing voor een klant en beantwoord wat e-mails. Eigenlijk vliegt de dag voorbij en voor ik het weet zit ik weer in de auto richting de Roadrunner. Bij de ingang van het complex staat er een bestelbus voor me waarvan een bepaalde tekst me aantrekt: “We begin with Excellence and then go beyond!” een perfecte slogan om de kwaliteit van je bedrijf aan te geven.

 Excellent

 

Woensdag 10 augustus

Keurig op tijd, 7:15 op kantoor waar ik begin met een lekkere mok koffie te maken. Er is weer een mailtje van de makelaar met een mogelijk beschikbaar huis.

Vandaag vertrekt Laura weer terug naar Nederland. Haar vlucht gaat rond 5 uur dus ze wil tussen 12 en 1 vertrekken richting LA Airport. Ik heb eerst nog een afspraak bij een klant maar ik besluit om tussen de middag te gaan lunchen aan de Roadrunner. We hebben in de koelkast nog hotdogs staan, zuurkool uit een blik en hotdog broodjes. Dus de barbecue gaat even aan en binnen 10 minuten zitten we aan heerlijk verse hotdogs. Ik controleer met Laura even alle spullen die hier moeten blijven zoals kantoorsleutels, toegangskaart voor het complex en zwembad etc. Alleen de telefoon simkaart houdt Laura nog even bij haar i.v.m. navigatie naar het vliegveld. We spreken af dat ze die in Nederland afgeeft aan collega Frans.

Om halfeen laden we de koffers in en vertrekt Laura richting Los Angeles voor haar vlucht naar Nederland. Ik werk de rest van de middag vanaf thuis, lekker rustig.

WP_20160810_12_28_56_Rich WP_20160810_12_30_33_Rich

   

Donderdag 11 augustus

Omdat ik alleen ben aan de Roadrunner hoef ik om 6 uur in de ochtend niet zachtjes te doen. Beneden lekker een potje koffiezetten en op de computer de e-mail checken. Dan een jump onder de douche en op naar kantoor. Nick heeft aangegeven dat hij vandaag niet op kantoor komt i.v.m. afspraken bij klanten. Het komt er dus op neer dat ik de hele dag alleen zit 😉 Alleen op de gang kom ik af en toe iemand tegen als ik naar de toilet loop. Vandaag ook maar eens begonnen met het opschonen van databases op mijn computer, de vrije harddisk ruimte begon snel af te nemen dus een grote schoonmaak kan geen kwaad. Geheel onverwacht staat de leverancier van de bureaus binnen met vier ladenblokken voor bij de bureaus. Handig is dat er bovenop een soort van kussen zit zodat je ook gewoon op kan gaan zitten.

De dag verloopt verder rustig en is eigenlijk voorbij voor ik het in de gaten heb. Om halfvijf en ga ik richting Roadrunner. Thuis sla ik lekker aan het koken en maak een verse chili schotel. Is goed gelukt moet ik zeggen, en nog over voor morgen.  

WP_20160811_18_02_18_Rich 

Vrijdag 12 augustus

Het laatste dagje van de week, wat vliegen de dagen toch voorbij. Om halfacht contact met John van de ICT afdeling, hij wil de computer verder configureren waar hij afgelopen maandag mee begonnen was. Ik verleen hem toegang en voor ik het weet is de configuratie op afstand klaar. John heeft twee weken “zwangerschaps-verlof”, dus mooi dat het nu helemaal klaar is.

Als ik ’s-middags een toiletbezoek combineer met een rookpauze zie ik buiten achter het vliegveld enorme zwarte rookwolken de lucht in gaan. Dit is niet iets van een natuurbrand of zo maar waarschijnlijk iets van een bedrijfspand of zo dat in de brand staat.

WP_20160812_15_53_46_Rich

Nick is vandaag ook de hele dag op kantoor, wel zo gezellig. Ik realiseer me ineens dat er bij de levering van de desktop computers ook losse geheugenmodules geleverd waren. Deze zijn nog niet in de computers geplaatst dus ik verdiep mij eens in het openen van de computerkasten. Het openen is geen probleem, maar om de modules te plaatsen heb ik toch echt gereedschap nodig. Maandag dus maar een schroevendraaier meenemen. Om halfvijf wens ik Nick een heel fijn weekend en ga richting huis. Eten is een makkie want er is nog chili over van gisteren.

Zaterdag 13 augustus

Het bekende ritueel, schoonmaken aan de Roadrunner. Beddengoed afhalen en wassen, douche en toilet een grote beurt geven en natuurlijk stofzuigen. Maar eerst begin ik met het zetten van een pot verse koffie. Met een beker verse koffie controleer ik op mijn computer mijn website. Maar wat krijgen we nu, ik kan niet meer inloggen, wat is dit nu weer. De website normaal bekijken gaat gelukkig nog wel goed maar dit is heel vreemd. Via Google gezocht naar verschillende oorzaken en oplossingen maar niet direct iets van een oplossing gevonden. Wel een vaag vermoeden waar ik de oorzaak zou moeten zoeken maar eerst maar eens verder met de schoonmaak.

Rond de klok van twaalf uur is alles aan kant en ga ik even wat boodschappen doen. Ook haal ik gelijk een plastic opbergbox om daar wat zomerkleren in te stoppen die ik in Nederland toch niet nodig heb. Spaart allemaal gewicht en ruimte uit in de koffer die over 12 dagen gepakt moet zijn.

Ik sta er iedere keer weer verbaasd over wat er hier in dit land allemaal kan. In Nederland zouden dergelijke velgen absoluut niet toegestaan zijn.

WP_20160807_14_40_47_Rich

Eenmaal weer thuis aan de Roadrunner kan ik gelukkig het probleem van mijn website snel oplossen, iets heel onbenulligs met het encoding format van een bepaald bestand, pffff was even zweten.

Ik begin alvast met het schrijven van mijn blog voor deze week en selecteer de foto’s alvast, scheelt morgen weer veel werk.  

 

Bonnie update

Ik begin toch te denken dat ik een vergissing heb gemaakt bij de aanschaf van Bonnie. In Nederland zijn we gewent dat een tomatenplant de lucht ingaat, maar bij Bonnie lijkt het er wel op alsof het een soort van potplant is. Met ongeveer 40-50 centimeter hoogte is dit niet wat ik verwacht had. Maar ondanks de beperkte productie smaken de tomaatjes wel heel erg lekker. De komkommerplantjes staan volop in bloei en ik zoek iedere dag of ik al een komkommertje in spe kan ontdekken, helaas tot nu toch nog niets. Waarschijnlijk gaat collega Frans straks profiteren van de komkommertjes, maar ja dan moet hij ze wel iedere dag water geven.

WP_20160813_17_51_50_Rich

WP_20160813_17_51_35_Rich