Maand 3 in California

Zondag 31 juli

Het belooft een heerlijke rustige dag te worden. Laura is op familiebezoek aan de andere kant van de USA en Lianne gaat samen met Nick naar Los Angeles. Ik heb dus alle tijd om mijn blog bij te werken en lekker een beetje te luieren. Het valt toch iedere keer weer tegen hoeveel tijd het kost om alles te schrijven, foto’s te selecteren en aan te passen. In de middag rij ik naar Oxnard om nog eens te gaan kijken bij een aantal huizen die Brigitte had gevonden op internet. Het eerste huis wat ik bezoek ziet er vanaf de buitenkant prima uit en ook de foto’s op internet van het interieur waren hoopvol. Het huis ligt in en rustige buurt en op zo’n 5 a 10 minuten rijden van het strand. Tot mijn verbazing staat er een verhuisauto voor de deur. Zou dit zijn omdat er mensen vertrekken of zouden er nieuwe bewoners intrekken? Ik durf het niet aan om zomaar plompverloren aan te bellen om te vragen of ik even binnen mag kijken. In overleg met Brigitte besluit ik om een mailtje aan de makelaar te sturen om te vragen of zij naar dit huis zou willen kijken. De twee overige huizen die Brigitte had doorgegeven vallen tegen, een beetje vreemde buurt voor de een, de andere echt helemaal afgesloten met een toegangshek zonder bewaker of zo.

Bij thuiskomst rond de klok van 4 begonnen met het echt publiceren van de blog. Nog een paar kleine aanpassingen en dan staat hij on-line. Ik ga even lekker in de tuin zitten en de lokale krant lezen. Eerder als verwacht komt Lianne weer thuis. We eten iets simpels van de barbecue en ik lig redelijk op tijd in bed, morgen begint de werkweek weer.

Maandag  1 augustus

6 uur in de ochtend en de wekker loopt af, “Rise-and-Shine”. Ik bgin met het aanzetten van de computer om te kijken of er nog nieuws is. Beneden zet ik het koffieapparaat aan voor een lekker vers bakkie koffie. Lianne rijd vandaag met mij mee naar kantoor, we vertrekken iets later als dat ik normaal gewend ben en zijn om halfacht op het kantoor. Lianne heeft het, samen met Jaimie, de hele dag druk met afspraken en ik ben de hele dag bezig met het testen en configureren van onze software. Tussendoor geef ik ook nog even aan het payroll bedrijf mijn SSN door.

De dames Laura, Lianne en Jaimie gaan ‘s-avonds met zijn drieën uit eten. Ze hebben mij wel meegevraagd maar ik ga lekker naar huis, nog wat dingen voorbereiden. Een simpele hamburger van de barbecue met wat sla is het avondeten, smaakt nog steeds prima.

 

Dinsdag 2 augustus

Voor Lianne wordt het nu aftellen, morgen vliegt ze alweer naar huis. Ook vandaag heeft ze het weer druk met afspraken op kantoor. Ik begin met het voorbereiden van een bezoek aan een klant morgen. Tussendoor nog wat e-mailtjes afhandelen en eigenlijk vliegt de dag voorbij.

Tussen de middag ga ik samen met Lianne een broodje eten bij Subway, Laura en Jaimie blijven op de zaak lunchen en nemen de nieuwe lunchtafel officieel in gebruik.

WP_20160805_15_12_04_Pro

s-Middags, bij thuiskomst aan de Roadrunner zijn de lokale krantjes weer bezorgd. Er zit ook een extra bijlage bij i.v.m. de Ventura Fair, een soort van Amerikaanse braderie-kermis. Wellicht dat ik daar de komende dagen eens ga kijken.

WP_20160731_16_34_48_Pro 

Woensdag 3 augustus

Vandaag een lange rit voor de boeg, naar Wasco, een klein plaatsje zo’n 20 miles voorbij Bakersfield. Ruim een week geleden ben ik hier samen met Nick ook geweest. Voor dag en dauw, halfzeven, vertrek ik uit Thousand Oaks. Op de weg is het gelukkig nog behoorlijk rustig dus ik kan lekker doorrijden. Het laatste stuk rij ik door eindeloze velden met amandelbomen, er lijkt geen einde aan te komen.

WP_20160803_09_10_37_Pro

WP_20160803_09_10_31_Pro

Iets eerder als verwacht (9:15), en nee ik heb niet veel te hard gereden, arriveer ik bij de klant. Was nog wel even een dingetje met het navigatiesysteem, ik herkende hun vestiging, maar mijn navigatiesysteem wilde mij toch echt ergens verder naar toe leiden, waarschijnlijk een van hun andere ranches.

Suze en George zaten al op mij te wachten en ik kreeg direct koffie aangeboden. Eerder deze week had ik Suze al de inloggegevens doorgemaild voor de Cloud omgeving. Suze is een slimme vrouw, want ze had heel snel door hoe een en ander in zijn werk ging. George had ik nog niet eerder ontmoet en hij vroeg of ik uit kon leggen wat voor een soort bedrijf wij zijn. De vorige keer had Nick dat verhaal gehouden, maar gelukkig had ik goed geluisterd dus kon hetzelfde verhaal zo’n beetje herhalen.

Toen we eenmaal zover waren om de app in gebruik te nemen voor de test liep het iets anders als verwacht. Op de een of andere manier was het niet mogelijk om de app uit de Microsoft Store te installeren. In eerste instantie dacht ik nog dat het aan het nieuwe aangemaakte Microsoft account lag, maar echt duidelijk werd dat niet. George probeerde nog een aantal dingen, maar het wilde niet lukken, balen voor mij. Uiteindelijk maar besloten het dan maar even op mijn computer te installeren en een paar test registraties aan te maken. Dat liep allemaal bijzonder soepel en al vrij snel zat Suze rapportjes te maken op basis van de ingevoerde registraties. Ik heb er een goed gevoel over dat deze twee het wel snappen. Uiteraard wel veel contact houden om te vragen naar hun ervaringen.

Rond de klok van 12 uur rij ik terug richting kantoor. Je kan op de weg duidelijk merken dat ik in een iets minder druk gedeelte van California zit, geen files of wat dan ook. De terugweg heb ik iets anders ingesteld op mijn navigatie omdat ik nog even lang kantoor wil. Een rustige en relaxte route en rond 3 uur ben ik op kantoor. Daar is verder niemand aanwezig en ik loop even door mijn email heen en beantwoord er een aantal. Rond halfvijf sluit ik het kantoor af en rij richting thuis, was een lange dag.

 

Donderdag 4 augustus

Zes uur, de wekker loopt af, tijd voor een nieuwe dag. Ik blijf nog heel even liggen en bij het tweede weksignaal om 10 over 6 ga ik mijn bed uit. De computer wordt vast opgestart en ik spring onder de douche. Beneden snel een verse pot koffiezetten en om iets voor zeven uur rij ik richting kantoor. Het valt me altijd op dat het rond deze tijd nog heerlijk rustig op de weg is. Alleen staat er om zeven uur altijd een file voor de ingang van het Gated Community complex. Allemaal pick-ups met Mexicaanse tuinmannen, schoonmakers etc. Het schijnt dat ze pas om 7 uur het terrein op mogen. Gelukkig ga ik de andere kant op en heb er geen last van.

Een gewone dag op kantoor vandaag, ik hoop eindelijk eens aan een aantal zaken toe te komen die al te lang liggen. Mijn computer geeft aan dat er een Windows update gereed staat en zonder nadenken klik ik op OK. Dat had ik achteraf beter niet kunnen doen want het blijkt dat mijn computer bijna twee uur bezig is met updaten. Het blijkt om de Windows 10 Anniversary Update te gaan die geïnstalleerd wordt. Gelukkig kan ik mijn telefoon gebruiken om e-mailtjes te behandelen.

update

Er is nog een probleempje met een klant in Nederland die door een onhandige actie van hun zelf een aantal gegevens zijn kwijtgeraakt. Daarnaast moet ik nog een tijdelijke oplossing verzinnen voor een andere klant i.v.m. de import van registratiegegevens in hun systeem. Ik kan dit nu mooi op papier uitwerken terwijl mijn computer staat te updaten. Daarnaast kan ik een van de desktopcomputers gebruiken om wat dingen op te zoeken op internet.

Rond het middaguur is de update compleet geïnstalleerd en kan ik verder gaan met mijn werk. Voor de rest verloopt alles volgens plan en besluit ik om halfvijf op huis aan te gaan. Tot mijn grote verrassing zit er bij thuiskomst een enveloppe van Priva in de brievenbus. Ik maak hem open en het is een verjaardagskaart van de directie. Heel attent dat er ook in het buitenland aan gedacht wordt.

WP_20160805_16_57_35_Pro  WP_20160805_16_57_57_Pro

 

Vrijdag 5 augustus

Vandaag een aantal uitdagingen op het programma staan. Gisteren ben ik begonnen met het uitzoeken van een aantal lopende probleempjes en vanochtend ga ik deze oplossen.

WP_20160805_15_11_44_Pro

Vanwege het in elkaar zetten van de lunchtafel was de vloerbedekking in het kantoor behoorlijk vies. Vanochtend dus maar de stofzuiger van de Roadrunner meegenomen en rond een uur of 3 sta ik vrolijk te zuigen in het kantoor. Een ding is zeker, het knapt er wel van op. Met een koud blikje Sprite ga ik nog even zitten en genieten van de schone aanblik.  Om halfvijf besluit ik dat het mooi geweest is, ik sluit het kantoor af en ga op huis aan.

Vrijdag avond toch nog een aantal e-mails van een klant, ze hebben problemen met toegangsrechten tot de nieuw toegevoegde vestiging. Samen met hun ICT man lossen we dit probleem op en ik ga lekker voor de TV hangen, kijken naar de opening van de olympische spelen in Rio.

 

Zaterdag 6 augustus

Ik hoef het eigenlijk niet meer te vertellen, maar voor de nieuwelingen, zaterdag is schoonmaak dag aan de Roadrunner. Ik ben niet zo hel vroeg uit bed, pas om een uur of 8 ga ik naar beneden om verse koffie te zetten. Terwijl de koffie doorloopt controleer ik mijn e-mails, gelukkig geen spannende zaken.

Laura is ook al vroeg wakker en zet tot mijn grote verbazing de stofzuiger al klaar om beneden te zuigen. Ik maak een emmer warm sop en ga boven mijn badkamer en toilet de wekelijkse poetsbeurt geven. Als laatste ook nog even de stofzuiger door de bad- en slaapkamer en de schoonmaakwerkzaamheden zitten er al weer op.

Ik verbaas me er al een tijdje over hoe ze hier huizen bouwen. Vanaf de buitenkant ziet het er allemaal heel indrukwekkend uit, maar feit is dat het net decorstukken zijn. Er wordt een houten geraamte in elkaar gezet, daar timmeren ze planken op en dan gaat er een laagje stucsel overheen om het op steen te laten lijken, heel apart. Dan snap je eigenlijk ook weer niet waarom de huizenprijzen hier zo achterlijk hoog zijn.

WP_20160806_18_30_23_Pro WP_20160806_18_30_59_Pro

’s-Middags nog even wezen kijken naar een huis in Oxnard, maar daar was ik al snel mee klaar. Het huis en de buurt zagen er wel goed uit, maar de achtertuin bestond uit een betonnen plaatsje van 1 bij 2 meter, jammer maar we blijven zoeken. Op de terugweg toch nog even de zeehonden gedag wezen zeggen. Een vlonder helemaal vol met zeehonden en twee stuks heerlijk aan het spelen in het water voor de vlonder.

 

Bonnie update

Afgelopen week zijn de eerste cherrytomaatjes geoogst en opgegeten. Ik moet eerlijk zeggen dat de productie nog een beetje tegenvalt. Met vier geoogste tomaatjes kunnen we nog niet spreken van marktverstoring 😉 De komkommerplant zit nu helemaal vol met gele bloemetjes, ik ben benieuwd wanneer het eerste komkommertje zich gaat ontwikkelen. Met het peperplantje moet ik eens een hartig gesprek gaan voeren, het enige pepertje aan de plant lag afgelopen week op de grond en nieuwe vruchtjes hebben zich nog niet ontwikkeld, zorgelijk 😉